flyer A6 st michielse feeste voor druk.j

Omschrijving van het RAM project

 

Jeugdhuis Thope wil een plaats bieden waar (maatschappelijk kwetsbare) jongeren samen kunnen experimenteren met digitale media (fotografie/muziek/video/...).  Aan de hand van zinvolle vrijetijdsbesteding bouwen ze competenties op met materiaal dat anders moeilijk financierbaar is.  Initieel worden laagdrempelige basisworkshops gegeven om later zelf aan de slag te gaan in het lab.  Eens de basis- en verdiepingsmodules gevolgd werden kunnen de jongeren indien gewenst deel worden van de vrijwilligerswerking en het materiaal uitlenen om thuis aan projecten te werken.  Wie zichzelf klaar voelt kan dan zelfs instructeur worden voor een nieuwe generatie.

 

Waarom “RAM”?

 

Het dier staat symbool voor creativiteit, grenzen verleggen, dromen en doelen in het leven.  Daarnaast groeien z'n horens als hij ouder wordt. Dit symboliseert de ontwikkeling van de jongeren die de workshops volgen.  De kop van een ram komt als logo in de communicatie krachtig over.

 

Uiteraard is RAM (Random Acces Memory) ook een term uit de computerwereld.  Het is het werkgeheugen van het apparaat dat snel informatie ontvangt maar ook snel van informatie wisselt. 

 

Met een divers aanbod aan digital media workshops proberen we op korte tijd al doende deelnemers van nieuwe ervaringen te doen proeven en zo nieuwe informatie binnen te krijgen.  Uiteraard hopen we dat al deze nieuwe kennis permanent bewaard wordt in hun eigen “harde schijf” door oefening en herhaling in ons digital media lab.